Betöltés...

Felhasználási ajánlatok

TŰZIJÁTÉKOK FELHASZNÁLÁSÁNAK FELTÉTELEI:

Az információs ikonok színei -ZÖLD-, -KÉK-, -PIROS-  segítenek eligazodni a pirotechnikai osztályok besorolásaiban.

Az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek:
- Magánszemély magánterületen az év 365 napján szabadon felhasználhatja! -


A 14. életévet be nem töltött személy 1. pirotechnikai osztályba,
a 16. életévüket be nem töltött személy 2. pirotechnikai osztályba tartozó terméket csak nagykorú (18. életévét betöltött) személy felügyelete mellett használhat fel.

A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek:
- Az év utolsó négy napján megvásárolható és december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-én 6 óra közötti időszakban szabadon felhasználható! -

Nem kell engedély a nagykorú személynek a 3. pirotechnikai osztályba tartozó termékek,
december 28-a és 31-e között történő egy időben összesen 3 kg nettó hatóanyag tartalmú tűzijáték megvásárlásához és a kezelési útmutató szerinti december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-én 6 óra között történő felhasználásához.

A 4. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek:
- Engedélyköteles egész évben! -

Kizárólag protechnikai vizsgával rendelkező személy (pirotechnikus) vásárolhatja és használhatja fel engedély bírtokába, az érvényes jogszabályok betartásával.

Továbbá:
- Az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékekre vonatkozó speciális szabályok. -
- közintézményben, középületben, sportlétesítményben, egyházi intézményben, védett természeti területen és „C” tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen pirotechnikus jelenlétében és irányításával használható fel,
- tömegközlekedési eszközön nem használható fel, és csak zárt csomagolásban szállítható,
- magánszemély által közúti és gyalogos közlekedésre (út, járda, híd stb.) kikapcsolódásra, szórakozásra, sporttevékenységre, szabadidő eltöltésére szolgáló területen – kivéve a december 31. 18 óra és a következő naptári év január 1-én 6 óra közötti időtartamot – nem használható fel.

FONTOS !!!

A hibás vagy lejárt felhasználhatósági idejű 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket a vevő köteles a vásárlás helyére visszaszállítani, vagy az átvételről, a forgalmazóval is egyeztethet. A forgalmazó köteles azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni megsemmisítésre.

A hibás vagy fel nem használt 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket a vevő köteles Jan. 05-ig a vásárlás helyére visszaszállítani vagy az átvételről, a forgalmazóval is egyeztethet. A forgalmazó köteles azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni megsemmisítésre.