Betöltés...

Használati útmutató

HASZNÁLJA BIZTONSÁGOSAN TERMÉKEINKET!

Hogy biztonságosan tudd felhasználni a tűzijátékokat tartsd be tűzijáték termékeken lévő használati utasítást!

JÁTÉKOS TERMÉKEK:
Ebbe a csoportba tartoznak azok a termékek, amelyek csekély hatóanyagot tartalmaznak, így a kisebb korosztály szórakoztatását teszi lehetővé. Kimondottan az elsődleges hatása a fényhatás létrehozása, de a használati utasítás betartása ugyanolyan fontos, mint bármely nagyobb terméknél, hisz ugyanúgy súlyos sérüléseket okozhat!
 

RÓMAIGYERTYÁK:
A rómaigyertyák hasonlóan a bombetta telepekhez egymást követően lövik ki az effekteket magukból. A különbség viszont, hogy az effektek és a lökőtöltetek egymás felett vannak elhelyezve egyetlen csőben.
A termékeket ezért mindig helyezzük egy pezsgősüvegbe vagy rögzítsük két fix ponthoz (pl.: egy levert karóhoz) az eldőlés megelőzése miatt, majd gyújtsuk meg a gyújtózsinórt, ami mindig a rómagyertya tetején található (ha alul találod a zöld gyújtózsinórt fejjel lefelé van a rómaigyertyád) és távolodjunk el biztos távolságra!
 

                                                                                          

 

TELEPEK:
A bombetta telepeket mindig stabilan rögzítve kell lehelyezni a sík földre vagy betonra úgy, hogy a működés irányát jelölő nyíl mindig felfelé mutasson. Az elhelyezés előtt mindig gondosan nézzünk szét, nehogy felette a működés irányában akadály legyen (pl.: vezeték, fa ág, ereszcsatorna stb...) A gyújtózsinór meggyújtásával elindítjuk a telepet, mely egymást követően kilövi a gyárilag sorba kötött csövekből az effekteket. Az indítás után 3-6 másodperc időnk van a biztonságos eltávolodásra. Amúgy is csak bizonyos távolságból élvezhető igazán a tűzijáték!
 

                                                                                          

 

RAKÉTÁK:
A rakétatestek mindig a vezetőpálcához vannak rögzítve, hogy a rakéták mozgása irányított és stabil legyen. Tehát a rakéta elengedhetetlen része, amellyel együtt repül a levegőbe. Ezért mindig győződjünk meg, hogy a pálca ép, sérülésmentes (nem törött, repedt) legyen. A tűzijáték rakétákat egy pezsgősüvegből vagy egy kilövőcsőből kell elindítani úgy, hogy a vezetőpálca mindig szabadon mozoghasson, benne ne tudjon megszorulni. Semmilyen esetben se szúrjuk le a vezetőpálcát földbe, kavicságyba, stb... Ha törött a vezetőpálca akkor se használjuk fel! FIGYELEM! A rakéta különleges tulajdonsága, hogy szélben a széliránnyal szembe fog repülni!